søndag 23. januar 2011

Barnerom 1:3

Inspirert av NiB (men bare noen uker for seint til å være med i noen kåring) viser vi gjerne noen bilder fra barnerommet til Malthe. Alle barnerommene vi har tilsammen (de to Petunikafamiliene) har fått en "shinings" nå nylig.Vi fikk vite at norske barn har i snitt 500 leker på rommet sitt. 5oo? Her snakker vi ikke om 500 deler til en togbane, altså...Et godt råd vil være å rydde bort 400 av dem og pakke vekk enda litt til. Det er kanskje ikke så rart at norske barn har så mange ting. Tenk hvilke omgivelser vi beveger oss i hver dag, materielle omgivelse full av fristelser både for små og store, unge og gamle. Tenkt bare på hva ungene får til bursdag og jul, for ikke å snakke om alle de dagene der vi bare skal kose oss litt ekstra eller skal belønne oss selv fordi vi har vært så flinke.

Malthes rom inneholder stort sett treleker av den enkle grunn at det er et varmt naturmateriale, de kan repareses på en enkel måte, er gode å ta på og "sunnere" å putte i munnen. Ellers elsker han å lage huler av tekstiler, leke med kjøkkenredskaper, "vaske opp" og og og

3 kommentarer:

 1. Sikken hyggeligt værelse. Du har helt ret i at børn har meget legetøj og også ofte for meget. Her i huset står det særligt voldsomt til hos min yngste, der jo har arvet al de stores dejlige legetøj og alligevel fået gaver både til jul og fødslesdag. Jeg synes nu hun lege med det hele og ofte sådan at noget legetøj er godt med en veninde, noget er godt med en anden og andet igen leger hun med med de store eller når hun er alene.

  SvarSlett
 2. Hvilket super fint værelse :-)
  Jeg er helt enig i at børn nu til dags har alt for meget legetøj. Faktisk behøver børn slet ikke alle de ting. De kan få ganske meget ud af meget få legesager blot ved at bruge deres fantasi.
  Kh Ulla.

  SvarSlett
 3. Dette var fint og en veldig god idé!! Dere er så produktive og finner på så mye spennende! Herlig å følge bloggen deres!!

  SvarSlett