tirsdag 24. januar 2012

Genserkjøret fortsetter

Tre forskjellige gensere er blitt klipt opp
studert nøye 
og sydd sammen igjen.
(Fabrikksydde klær er ofte svært skeivt klipt/ sydd.)
Nå er et nytt mønster laget.
Slik ser det ut og det funker på. 
(Malthe elsker apekatter og Jack Johnsons Upside down.)
Skal justere litt til,
så det kommer flere genserbilder.


2 kommentarer:

 1. Så tøff genser:) jeg synes det er vrient å sy i strech-stoffer, det "lever" så veldig, inbiller jeg meg.. (har prøvd et par plagg i velour, de ble skakke å flotte, hehe!bruker du/dere overlock-maskin på disse genserene?

  Hvor har du kjøpt det kule leketøyet Malthe leker med på det nederste bildet?

  Ha en fin kveld:)

  Klem Mari

  SvarSlett
 2. Hei, så kjekke spørsmål:)
  Jeg/ vi syr på en coverlock, den kutter og syr samtidig. Til strech- stoff bruker vi firetråds overlock- søm. Det går fint å sy på en vanlig symaskin, det gjorde vi før. Husk å strekke og dra i stoffet før du syr slik at ikke sømmen rakner når du skal ta på klærna. Noen maskiner har en søm for dette, men jeg har erfart at det går bra uten. Velour kan rulle seg i kanten, men vi nåler alltid godt sammen før vi syr. Beregn ihvertfall 1 cm sømmonn, da ligger ikke foten så tett på ytterkanten. Vi stryker og dra i alle strechstoff før vi syr, og tror det er lurt:) Med litt øvelse er det ikke vanskelig. Vi har det også slik at vi liker at det vi lager ser fabrikklaget ut, men med et personlig preg. Håper vi klarer å innfri det noen ganger:) Derfor kjøpte vi oss en cover, nå ønsker vi oss en liten overlock også;) Mye vil ha mer.

  Byggesettet kjøpte vi på en butikk i Ålesund som heter Farmor Ingvarda på salg i fjor sommer, det har lagt å modnet i kjelleren. Nå passer det perfekt ti lMalthe, han elsker å skru. Vet ikke hva det heter, men det er en slags variant av mekano, bare at det er i tre, større og stødigere.

  Tusen takk for at du sende en melding, det er så hyggelig.

  Klem fra Silje

  SvarSlett